Ensam igen!

Anni 2004-08-15 20:29 (6 kommentarer)
Nu är sommaren över! Sista semesterdagen försvinner snart in i höst och snålblåst och kvar sitter jag här ensam och vemodig. Annis pensionat har varit fullbokat i över en vecka. Mina bästa vänner har varit här, vi har haft så roligt, solat, badat, gjort utflykter och fikat på stan. Jag lyckades pricka in sommarens enda soliga vecka och har verkligen njutit av varje ögonblick.

I eftermiddags åkte min käraste vän tillbaka till Stockholm och nu sitter jag här, i min stora, ödsliga lägenhet och känner mej ensammast i hela världen! Jag har bott ensam i flera år, trivs med att vara själv och kunna göra som jag vill. Det funkar bra så länge jag lever mitt vanliga liv, enkelt och okomplicerat.

Men sen när jag väl öppnar upp mej, släpper in mina vänner nära inpå, då inser jag hur mysigt det är med sällskap. Jag satt med min gudson i knät häromkvällen och då kom det över mej en sån känsla av ömhet att jag höll på att börja gråta. Den finns där alldeles under ytan. Jag är så van vid min ensamhet att jag inte ens reflekterar över att det kan vara annorlunda förrän jag får så mycket närhet att den bryter upp mitt skal.

Det gör ont med för mycket närhet och kärlek. Då smälter försvaret och allt kommer rakt in i hjärtat. Digestive-smulor i soffan och en handduk på badrumsgolvet får mej att bryta ihop. Han som smulade och duschade är inte här längre och han fattas mej! Det känns som jag går sönder!

Jag har flera goda vänner jag kan ringa om jag behöver en axel att gråta på. Mamma undrade om jag behövde komma över på fika och lite sällskap. Alla vill mej så väl och ger mej så mycket kärlek. Varför gör det då ont att ta emot?

Så jag sitter här ensam. Försöker plocka ihop bitarna igen, limma ihop skölden så att jag kan hålla upp den mot världen imorgon. En oberörd fasad på jobbet imorgon bitti. Jotack, jag har haft en bra semestervecka. Och det har jag ju! Jag har mått toppen, så vad ska jag då gnälla för. Allting har en ände... Underbart är kort...

Frihet eller närhet? Ibland har man inte ens ett val.

nina

Känner igen vart enda litet ord du skriver... känner igen smärtan av att släppa folk nära inpå för smärtan när man är ensam kvar blir så oerhört ofattbar. *kram*

2004-08-15 20:33:30

Anni

Tack! Behövde en förstående kram...
Varför måste det vara så krångligt? Det är ju ändå värt det! Även om det gör ont sen vore livet så mycket fattigare utan närhet. Varför kan man inte bara få det i lagom doser, självklart och enkelt?

2004-08-15 20:49:57

nina

Det är svårt att hantera det där... när man får ngt som är så bra vill man så gärna ha kvar det och sedan blir tomheten en sådan stor kontrast... tror att man ska försöka släppa in folk mer och mer på ngt sätt. Se att det går att göra det på ett humant sätt typ. *kram*

2004-08-15 20:55:15

Jazz

Det är väl i just kontrasterna som allt är som starkast. Men jag håller med... det är verkligen hemskt att känna den där tomheten

2004-08-15 21:34:38

Anni

Känns lite bättre idag. Jag försöker samla på goda ögonblick, njuta av dom medvetet medan jag är i dom. Sen gå vidare och våga lita på att det kommer fler. Våga släppa det gamla för att ge plats åt nytt. Men det är svårt!

2004-08-16 09:08:30

Clara

Du ar sa klok, vet du....

2006-04-03 16:30:28


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!