Till förstasidan

 
upplopp - 2020-09-14 08:58
så går jag in i en av årets, jobbmässigt sett, jävligaste veckor, den som kommer att avslutas med två dagars jävelrevision. jag känner mig inte SÅ orolig för egen del, jag har koll på mina grejer. men pucko-P har inte gjort sitt och det är ju rätt svårt att sopa ihop något på tre dagar som inte blivit gjort på nio månader.

häromveckan diskuterade vi ett av våra mål som alltid har varit "ökad produktivitet". vi har utrustningsmässigt den högsta kapaciteten i hela koncernen, ändå går det rätt knackigt emellanåt. förra året hade pucko-P synpunkter på att målet skulle räknas i ton per mantimme, han tyckte istället att "klara budgeterad volym utan övertid" var ett bättre mål och så drog han någon lång utläggning kring hur och varför. ja, sen har ju detta inte kunnat följas upp (eftersom han inte kommer på uppföljningsmötena), och begreppet "budgeterad volym" har i år varit helt crazy eftersom det först fanns en prognos, sen fanns en reducerad prognos eftersom man inte visste vad corona skulle få för effekter, sedan blev alla våra kunder som TOKIGA och orderna bara vräkte in och vi har nu levererat typ 150 % av den första prognosen och nästan dubbla den reducerade. så då sa jag och VD att det målet blir ju kontraproduktivt, för det intressanta i det här fallet är ju att kunderna får sitt material, om vi får många order, ska vi då säga "nej, vi kan inte jobba över för då når vi inte vårt mål", det känns väl SÅDÄR om man ska ha ett kundfokus. det fick ju t o m pucko-P hålla med om, så vi enades om att "ton per mantimme" var det man skulle mäta.

och sen sitter han ÄNDÅ och lägger massor av tid på att räkna på något annat sätt och jämföra med någon hittepåbudget som inte ens är förankrad. och skryter sen med hur "bra" det går jämfört med förra året (innan han började). suck.
suck.
suck.

orkar knappt bli förbannad längre, men
VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ HONOM???

nu: jobba vidare. ända in i kaklet.

Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1710
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.