Till förstasidan

 
utbrott - 2020-09-10 07:23
igår fick jag ett utbrott på jobbet. naturligtvis var det pucko-P som var orsaken. alltså, han driver mig till vansinnets rand och lite längre bort ändå och man kan ju verkligen undra vad det är för pellejönsar som rekryterar folk till vårt företag. de använder sig ändå av någon slags rekryteringsfirma som gör grovsållningen, men det verkar ju ändå som att det ena stolpskottet efter det andra ska ha vårt företagsnamn på sitt cv.

så här var det: förra veckan hade vi ju besök av chefer, både min och pucko-P:s. vi hade möte i ledningsgruppen och där kom det ju fram både ett och annat om hur pucko-P sköter sitt jobb. eller rättare sagt inte sköter sitt jobb. och han fick i rätt skarpa ordalag veta att han måste sluta springa runt och härja i produktionen, han ska sitta på sitt rum och sköta sitt jobb typ.
jaha, i tisdags var det väl? så hade jag, VD och pucko-P ett litet avstämningsmöte inför nästa veckas jävelrevision. en av grejerna vi diskuterade i ledningsgruppen var att "vi" (fast det är bara han) inte följer upp våra mål på det sätt som vi bestämt att vi ska göra. vi har ett möte i månaden där det är meningen att alla som är ansvarig för en process ska ta fram underlag och statistik så att vi ska kunna jämföra och värdera utfallet mot målet och på det viset kunna fånga upp och sätta in insatser om det verkar gå åt fel håll någonstans. pucko-P har två såna områden, men för det första så kommer han ungefär bara på vartannat möte för han "missade att det var möte" (hans standardreplik) och när han kommer så har han inte gjort sin del av underlaget. han blir då ombedd att fixa detta och det säger han varje gång att han ska göra och nästa gång har han fortfarande inte gjort det. och nu är det ju liksom september, 75 % av året har gått, det är lite sent att börja styra upp saker mot mål NU.

i alla fall, på det där avstämningsmötet vi hade i tisdags så sa jag till pucko-P att vi inte kommer att nå vissa mål i år och det beror ENBART på bristande uppföljning från pucko-P:s sida FASTÄN det finns ett system där man ska kunna fånga upp vikande trender och sätta in motåtgärder, så nu är det av högsta vikt att han i fortsättningen kommer på de här mötena, plus att han såklart också ska bidra med sin del av underlaget. och han bara "ja, absolut, det ska jag göra".

och så råkade det vara så att vi hade ett sånt här måluppföljningsmöte igår. alltså EN DAG efter att pucko-P fått påtalat hur viktigt detta är. jag och VD satt i möteslokalen klockan 10.00. 10.15 hade vi gått igenom målen, de som det fanns underlag till, och även konstaterat att pucko-P inte fyllt i något underlag på sina delar i vårt gemensamma dokument. 10.20 kom pucko-P insläntrande och satte sig och sa något om att han hade så himla mycket annat just nu (som om han var den enda). jag skulle precis öppna munnen för att säga något skarpt om bristande mötesdisciplin, men då ringde hans telefon och han sa inte så mycket som ursäkta, jag måste ta detta, utan bara svarade och lämnade lokalen.

"okej, då går jag också nu", sa jag till VD och började packa ihop mina grejer. sen kom pucko-P tillbaka och betedde sig som om mötet kunde börja och jag bara RÖT (och jag ryter nästan aldrig) "du, det du håller på med är SÅ JÄVLA RESPEKTLÖST, vi pratade IGÅR om att det är viktigt att du kommer på mötena, sen kommer du 20 minuter för sent och det första du gör är att svara i telefon och gå ut ur lokalen, det är SÅ JÄVLA DÅLIG mötesdisciplin och SÅ JÄVLA DÅLIG STIL".
pucko-P svarade "ja, då får jag bli bättre på detta" och jag snäste att det hade i så fall inte varit en dag för tidigt och sedan tog jag mina grejer och gick.

men alltså suck. blir så trött. blir så JÄVLA trött.

och mitt team då: den enas fru är gravid och har havandeskapsförgiftning och ska förlösas med planerat snitt imorgon, så han jobbar sin sista dag som idag då och är sen hemma till februari och sen ska han jobba halvtid och vara föräldraledig halvtid. och den andra är gravid och mår inte särskilt bra. illamående, ont i ryggen, ont i huvudet, allmänt svag. och från och med nu så räcker det ju med att hon stannar hemma om det så bara är en enda dag så spricker exakt allting i min planering, för då måste jag gå in och göra mitt gamla jobb. den stressen inför den ovissheten är ju inte direkt önskvärd just nu när jag redan är megastressad.

i normala fall brukar vår produktion gå mot lågsäsong nu, kan inte minnas att vi någonsin kört tvåskift mer än kanske max någon vecka in i september och nu kör vi fortfarande treskift för i år är inget normalt år och orderna bara väller in och det verkar inte finnas något stopp någonstans. vilket såklart är jättebra och roligt, men samtidigt arbetskrävande. och stressigt. och jag känner just nu att jag bara skulle vilja vara ledig, ligga en hel dag i soffan och titta på serier och äta glass, men det hinner jag inte.Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1695
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.