Till förstasidan

 
jag.blir.snart.tokig.pt2 - 2020-09-02 20:57
det är inte jag som har hittat på den här meningen, jag har läst den i en bok. men så här: när man var liten så trodde man att allting var på allvar, men det var bara på lek. nu när man är vuxen så är allting på allvar, men det känns som att det är en lek. något sånt för att beskriva det DÅRHUS jag jobbar i. eller det är inte ett dårhus egentligen. men så har vi ju pucko-P. och så har vi ju personerna runt pucko-P som liksom bara låter honom pågå. i torsdags hade vi ju ett möte där jag blev (eller redan var) hyperirriterad pga pucko-P:s extremt oengagerade sätt. på fredagen hade vi ytterligare ett möte. den här gången skulle vi gå igenom en synnerligen mastig och trögjobbad modell som alla hatar men ingen har något bättre att komma med så den tröga modellen it is. vi, det var jag och VD och pucko-P, skulle träffas klockan tio. klockan tio satt jag och VD och glodde buttert på modellen. klockan blev fem över tio, tio över tio. VD ringde efter pucko-P som inte svarade. kvart över tio sa jag att jag tyckte att det som vi skulle jobba med ingick i pucko-P:s roll. VD höll med. jag föreslog att vi skulle överlåta åt pucko-P att hitta tid och boka ett nytt möte. "ja, och så kan han leda mötet också", tyckte VD och vi började plocka ihop och släcka och skulle precis gå därifrån när pucko-P kom. 20 minuter försenad och inte ens en ursäkt? frågade honom hur han hade det med mötesdisciplinen (något som vi diskuterat ett antal gånger) och han svarade då "jag har inte tackat ja till detta mötet". alltså, det var väl det dummaste jag har hört, varför kom han överhuvudtaget då? jag sa (för VD tänkte uppenbarligen inte säga något) att "de här mötena ingår i dina arbetsuppgifter och det är INTE fritt valt arbete, om du inte kan komma så får du tacka nej och föreslå ny tid men det är inte ditt val att bestämma om du ska vara med eller ej". fick inget svar av pucko-P och VD satt som en mussla. så det var bara att smacka upp datorn, ta fram tråkiga och tröga modellen och börja beta sig igenom den.
så här gick mötet till: jag ledde mötet, pucko-P och VD satt mitt emot mig och jag ställde frågor i stil med vad de tyckte, hur "vi" bedömde det, hade något ändrats sedan förra året osv. och VARENDA GÅNG som pucko-P fick frågan så vände han sig (i mina ögon) demonstrativt till VD för att svara och tittade inte ens åt mitt håll. det var så löjligt att det nästan blev komiskt om det inte var för att det var så löjligt. GAAH.

ja, i alla fall. i måndags kom både min chef och pucko-P:s chef. båda jobbar i ett annat bolag i ett annat land och nu har vi inte träffats på rätt länge. och det är så P-I-N-S-A-M-T att se hur pucko-P svansar och fjäskar och håller på för sin chef och nu kunde han minsann både hålla mötestider och komma förberedd. föreslog på skämt till min chef att vi kunde bestämma att pucko-P:s chef skulle vara stationerad hos oss en dag i veckan för då skulle det kanske äntligen börja hända grejer.

tyvärr kan ju han (pucko-P) konsten att snacka och få det till att låta som att allting i princip är klart. han har lurat mig mer än en gång, men nu går jag inte på det längre och jag har tusen bevis på saker som pucko-P ansvarar för som INTE är klara, varav vissa till och med är lagkrav. och min chef vet hur landet ligger och han har pratat med pucko-P:s chef om det och det märktes, för pucko-P:s chef har tidigare varit lite faderlig mot pucko-P och liksom lite "ja, nu har du fria händer med den här anläggningen" och inte lagt sig i. men nu JÄVVLAR vad det styrdes upp, pucko-P:s chef var som en terrier och pekade med hela handen och efterfrågade åtgärder, deadlines, osv och jag njöt i smyg medan jag dokumenterade alla beslut. samtidigt STÖR jag mig på att det ska behöva vara så här, att det ska behövas att det kommer någon utifrån och uppifrån och röjer loss för att något ska hända.
sen hade pucko-P och hans chef ett lååångt samtal som nog (fattade jag det som) gick ut på att pucko-P inte ska springa omkring och härja i produktionen utan sitta vid sitt skrivbord och jobba administrativt. vilket han (pucko-P) säger sig hata. vet inte riktigt varför han då tackat ja till en tjänst som är minst 80 % administrativ, men vi misstänker att han blev karriärskåt eller nåt.

igår hade vi möte med ledningsgruppen. och där ser man ju också så himla tydligt hur saker släpar och hur lite deadlines respekteras. vi har för fan saker på att-göra-listan som har stått där i ÅR utan att något händer.

så jag tog upp inför gruppen att jag inte tycker att det fungerar alls och att pucko-P inte gör sina arbetsuppgifter, vilket gör att vi inte kan säga att vi uppfyller lagkrav och en massa andra åtaganden vi har pga miljöfarlig verksamhet och att jag inte är så jävla sugen på att man nästan ska behöva mörka, eller åtminstone dra en lättnadens suck efter varje tillsynsbesök eller revision för att vi hade en sån jävla TUR att de inte frågade om ditt eller ville se just datt, men är det så här vi ska ha det? nu var ju pucko-P lite förberedd efter samtalet som han ju haft med sin chef, så nu sa han att oh, nu skulle han börja delegera och börja jobba mycket mer med det administrativa, och fick det att låta som att det varit planen hela tiden. sa i rätt sval ton till honom att jag tycker det är lite märkligt att jag tog upp en grej som rörde ett lagkrav för ETT ÅR SEN och det hände ingenting förrän jag beklagade mig inför VD i somras och VD tog upp det. DÅ plötsligt började det hända saker. sa att jag fattar inte varför det saknas bäring när jag säger något men när VD eller pucko-P-chefen säger samma sak så börjar det hända grejer? fortsatte med att om det är så att han vill ha den typen av företagskultur som går ut på att allting måste gå via en överordnad så får han säga till. men oooh nej, det hade ju absolut ingenting med mig att göra, det var ju bara att han "inte tagit sig tid", men det "skulle han göra nu" och yadayadayada. sen redovisade jag lite statistik och fortsatte med att jag tyvärr inte kunnat göra vissa analyser eftersom det saknas underlag eftersom pucko-P har hundra oavslutade ärenden på sitt bord. vidare ventilerade jag att ett visst utfall hade kunnat förebyggas om pucko-P hade kommit på månadsmötena i det forum där vi analyserar detta utfall, men det har han ju inte gjort och därför når vi inte upp till målet och vi får ökade kostnader dessutom.

har väl aldrig hört pucko-P säga så lite i hela sitt liv här (han var med på skype så tyvärr såg jag inte hans ansiktsuttryck), och min chef höll med mig i allt och VD i alla fall i vissa grejer. sen är VD onödigt diplomatisk ibland kan jag tycka. JA, jag kan absolut ge pucko-P att han är duktig på vissa saker, men det han är bra på är de facto inte det han är anställd för att göra, utan det är andras ansvar. han säger själv att han är en "hands on"-person och "gillar att vara ute i verkligheten" och fine, det är klart att man inte kan vara helt världsfrånvänd i den rollen, men det betyder heller inte att man ska stå och skruva och svetsa hela dagarna. vilket han har gjort, till produktions- och verkstadspersonalens måttliga förtjusning. de tycker mest att han stör och det tar fokus och tid från det han egentligen ska göra så det mesta av hans övriga arbetsuppgifter bara flyter omkring helt utan styrsel. och han gör sig ovän med sin personal och han har gjort sig till ovän med en leverantör som vi haft ett jättebra samarbete med i över 15 år och han gör tvärsäkra uttalanden om saker han inte har en aning om och skäms inte ens när det visar sig att han inte har ett enda rätt i något av det han sagt. jag hade ju tyckt det hade varit dödspinsamt, men han verkar inte vara lagd åt det hållet att han tar åt sig av sånt.

ja, men i alla fall. jag fick sagt det jag ville ha sagt, på ett sakligt och konstruktivt sätt. nu kommer det förhoppningsvis att vara lite mer fokus på pucko-P:s göromål och icke-göromål framöver. hoppas jag åtminstone. plus att det faktiskt nu har dokumenterats i ett ledningsgruppsprotokoll att vi har enats om vad som ska prioriteras i vårt gemensamma arbete. så kan man ju alltid hänvisa till det om inte annat.

ja, men en annan grej som retar mig: till detta ledningsgruppsmöte hade jag gjort en dagordning samt en powerpointpresentation som omfattade alla punkter som vi har med på dagordningen. hade lagt rätt mycket tid på denna presentation, tagit fram underlag, statistik, redovisningar osv. jaha, men så RÅKADE det mot slutet av presentationen (som var nästan tre timmar lång) komma med ett par grejer som redan hade avhandlats tidigare. och då sa jag bara "ja, det här har vi ju redan talat om så det behöver vi inte gå in på en gång till" och gick vidare, det tog nog kanske 10 sekunder. sen skulle vi ge feedback på mötet, och VD sa då att "presentationen var bra, men det blir lite tjatigt när samma saker återkommer flera gånger". alltså jag kan ju tycka att det skulle ha blivit "lite tjatigt" om man ånyo börjat diskutera dessa grejer, men det gjorde vi ju inte och GÖR EN BÄTTRE PRESENTATION SJÄLV DÅ GUBBE hade jag lust att svara, men det gjorde jag förstås inte. fick en känsla av att han tyckte att pucko-P hade fått så mycket kritik så att han var tvungen att säga NÅT till mig bara för att liksom? det var ju inte som att pucko-P:s kritik inte var befogad. sen sa min chef att han tyckte att presentationen var både välgjord och genomarbetad, så HA.

ja, i alla fall. jag hoppas att pucko-P inser att det här med att ha en "administrativ" tjänst inte är något för honom och säger upp sig. det kan ju knappast bli värre? har lovat mitt team att jag ska bjuda på obegränsad mängd mat på pinchos om det blir verklighet. tyvärr tror jag ju inte det och tyvärr så brukar ju tomrummet efter en idiot snabbt fyllas upp med en annan som växer och tar plats. men man kan ju få drömma lite.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1684
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.