Till förstasidan

 
fuck, suck, osv - 2020-06-23 09:17
alltså, jag vet ju att högsäsong är högsäsong och att allting alltid är mer eller mindre kaosartat under maj och juni. det borde jag ju ha lärt mig efter 20 år på samma arbetsplats.

men samtidigt - det kanske inte är 20 år av kontinuerligt förbättringsarbete. men det är åtminstone 10 år som vi har satt oss ner efter varje säsong och gått igenom vad som gick bra och vad som kan förbättras. OCH LIK FÖRBANNAT så blir det kaos. man har ju rutiner för att allting ska fungera även när det är kaos, men vad hjälper det när folk liksom bara skiter i det? "glömde". "orkade inte". "visste inte". MHM.
och den nya produktionschefen, som väl ändå ryckte upp sig lite för ett tag sen, han sjunker som en gråsten. varje problem som man lyfter och undrar vad hans förslag på åtgärder är så får man ett "det ska vi snacka om" till svar. och när man undrar varför samma sak upprepas gång på gång så får man till svar att "det har vi snackat om". och sen är det liksom inte mer med det?

NÄHÄ. och hans lista med ärenden som skulle ha varit klara typ i vintras, den är längre än någonsin. och ingenting händer, det enda svar man får är att de har eller ska "snacka om det". när jag efterfrågar en konkret handlingsplan på hur han tänker göra eftersom vi nu är inne i semestertider och han ska täcka upp först för verkstadskillen i två veckor och sedan för produktionsplaneraren i tre veckor (och hennes jobb kan han inte ens än) och sedan är det augusti och vi har revision i september. då får jag såklart till svar att "de ska snacka om det", och sen försöker han vända allting mot MIG och tycker att jag bara skapar en massa onödig administration när jag skriver avvikelser på saker inom hans ansvarsområden som inte fungerar (bland annat saker som det är lagkrav på).
MEN ÄR DET JAG SOM ÄR PROBLEMET ELLER?


och båda mina assistenter, som det ju har funkat så bra med, har blivit gravida och kommer inte att jobba nästa säsong, eller kanske inte ens hela denna. eller den ena kanske halvtid nästa säsong, men den andra inte alls. och sen har jag upptäckt en massa smågrejer som inte görs eller som görs på ett mindre bra sätt. jag har ju lärt ut mitt sätt att jobba men samtidigt sagt att detta är inte hugget i sten, så länge jobbet görs enligt metodbeskrivningarna och blir klart i tid så lägger jag mig inte i hur och i vilken ordning man gör saker och ting. sen har jag väl sett att saker och ting har gjorts på ett enligt mig bakvänt och onödigt omständligt sätt, men eftersom det gjorts enligt metodbeskrivningarna och blev klart i tid så har jag inte lagt mig i det. men sen är det vissa saker som alltid släpar efter, och andra saker som gör att det blir svårt att bara komma in och ta över, man får liksom lägga massor av tid på att leta efter saker eftersom de inte ligger där de ska, eller står i den ordning som de brukar. och jag har sagt att jag bryr mig inte om vad man har för system, men det ska finnas ett system som är begripligt för vem som helst, det får liksom inte bara vara röra och kaos och oj, jag råkade hitta rätt på en gång men det var rena turen, det kunde lika gärna ha tagit en halv dag. och jag har tagit upp det här med att ta tag i saker som släpar, göra en plan, inte tro att man kommer att få mer tid imorgon för det får man inte, i alla fall inte under högsäsong. men det händer liksom ingenting. så nu har jag fått ta i lite mer med hårdhandskarna, även om det är ganska mjuka handskar, men pekat med hela handen och sagt att nu får det vara så här, på det gamla sättet, och ska man göra på något annat sätt så får det finnas en uttalad och mätbar fördel.

och det togs väl emot...sådär, kan jag väl säga. även om jag tycker kritiken var befogad och att de tidigare har sagt att kritiken varit befogad, men sen har det ändå inte hänt något. fan vad jag är trött på att ingenting händer med någonting.

men ändå. känslan just nu: hatad av alla.
och det är tusen år till semestern.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1675
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.