Till förstasidan

 
livet omkring mig just nu - 2020-04-28 14:44
jamen jag har det väl rätt så bra? men ändå: det hjular inte fram just nu. igår sms:ade N och var jätteledsen för hon hade precis fått reda på att hennes anställning inte skulle bli förlängd och att hon blir arbetslös i mitten av juni. kul tid liksom, det är väl aldrig någon som anställer någon på sommaren i allmänhet och i synnerhet inte sommaren 2020. och idag ringde mr S och berättade att han inte mer än hade hunnit komma till jobbet så kom chefen och sa att han och tre till var uppsagda för de hade inga fler jobb just nu. såatteh, kul stämning just nu. NOT. i mr S' fall är det väl kanske inte jätteallvarligt som det ser ut nu, jag tror det kommer att ändra sig så fort det här med corona-restriktionerna lättar. kanske är det inte heller samma piskan på för arbetssökande i dessa tider? för det var det som var det jobbigaste förra gången han var arbetslös, att han var så jävla stressad över att behöva söka jobb och redovisa sökta jobb. det handlar verkligen inte om att han är arbetsskygg, ibland tänker jag att om han hade haft en tiondel så hög arbetsmoral till saker som ska göras hemma så hade våra bråk förmodligen minskat med ungefär 90 % (eftersom 90 % av våra bråk är variationer på temat "saker som ska göras men inte blir gjorda"). men han tycker det är skitjobbigt att hålla på och fylla i papper och sånt där, och han har en förkärlek till att skjuta upp allt som är skitjobbigt till sista sekunden och så blir det både skitjobbigt och stressigt och man ska sitta klockan elva på kvällen sista ansökningsdagen och försöka hjälpa till med att ladda upp något jävla CV någonstans och så funkar det inte. och om jag försöker tipsa och coacha och hjälpa honom att strukturera upp saker så att det blir lättare så blir han sur och tycker att DET ÄR JU INTE MITT PROBLEM och vill inte fatta att det ju blir mitt problem ändå på ett eller annat sätt.

jaja, vi får väl se hur det blir den här gången. kanske hinner allting ändras innan uppsägningstiden är till ända? så var det för kollegor inom min koncern där folk sades upp men fick komma tillbaka bara efter några dagar för att förutsättningarna ändrades. allt kan hända, man får ta det som det kommer. han är ändå i en bransch där det finns gott om arbetstillfällen. men för N:s del ser det lite mer ovisst ut, där regnar inte arbetstillfällena direkt. suck. fast hon är ju ändå ung och har en universitetsexamen så helt hopplöst borde det väl ändå inte vara tycker man ju.

övrigt: min bror och hans fru ska skiljas och min snart f d svägerska har förvandlats från någon som jag nästan betraktade som en lillasyster till någon kaninkokerska. nä, kanske inte riktigt så illa, men hon uppvisar nya sidor som inte är så trevliga. det drabbar inte mig så mycket, vi har liksom bara kapat kontakten eftersom jag står på min brors sida. men vår mamma och hennes mamma är typ väninnor så det blir ju lite lars norénstämning där just nu och min fd svägerska intrigerar och kräver att man ska välja sida. BLÄ, säger jag bara. tröttsamt.

ja, i övrigt så: jobbar hemma ibland, på jobbet ibland beroende på hur det ser ut för övrig personal. man får rycka in lite här och lite där och vara flexibel och det har jag inget emot. blir dock DÖDSTRÖTT på detta: i vårt fikarum har alltid varit väldigt fint, alla är noga med att plocka undan, torka av, starta diskmaskinen när den är full, tömma diskmaskinen när den är klar och så vidare. det har aldrig behövts någon "din mamma jobbar inte här"-lapp. men i och med corona-situationen är det andra som har börjat använda vårt fikarum. och efter bara några dagar ser det ut som en svinstia. disk och smulor överallt, det finns inga rena kaffekoppar för ingen startar diskmaskinen och när man snällt ber dom att sätta in använda koppar i diskmaskinen istället för att ställa dom på bänkar och i fönsterkarmar och överallt/starta diskmaskinen när de ser att den är full/tömma diskmaskinen när de ser att den är klar/torka upp efter sig när de har spillt något, SÅ HÄNDER INGENTING mer än att någon ska flina och låtsas att de inte vet hur en diskmaskin fungerar. och när man sedan nästa gång säger till lite mer stramt så är man en gnällbitch. JAMEN DÅ ÄR JAG VÄL DET DÅ. herregud vad jag hatar människor ibland.


Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1672
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.