Till förstasidan

 
lite paus - 2020-03-23 09:38
jag sitter i mitt soffhörn, tittar ut genom fönstret och tänker att jag har det alldeles otroligt bra (eftersom jag är priviligierad). det är lugnt och skönt. solen skiner, fåglarna kvittrar, det är vår i luften. på jobbet är det kaos, men eftersom jag tillhör kategorin som har beordrats att jobba hemma så är det ju inte så värst mycket jag kan göra åt det.

men vår nya produktionschef, det vete fan var detta kommer att landa alltså. först tyckte jag att jomen det här blir nog bra, han verkade vara energisk och på hugget och ha mycket idéer. sen blev jag rätt tveksam efter ett tag, för det verkade vara mycket snack och lite verkstad. men i höstas verkade det ändå bli mer verkstad än snack om man säger så, men nu har det visat sig att det trots allt ändå mest var snack. han ska se till att åtgärda ditt, han ska förändra datt, han går och pratar vitt och brett om hur dåligt allting har fungerat tidigare och hur bra allting kommer att bli när hans förändringar är genomförda. fast de blir inte genomförda och allt det där som enligt honom inte har fungerat tidigare, det fungerar ju inte nu heller utan allting är ungefär lika kaosartat som det brukar vara i början av säsongen. och man kan inte skylla allting på att det är rörigt på grund av corona. vår verksamhet har hittills tuffat på rätt så oberörd av omvärlden. så länge vi får råvaror så kan allting rulla på, enda skillnaden är att man inte längre har gemensamma raster.

men det funkar sådär. han har säkert många bra sidor, men någon ledare är han inte. han ändrar sig hela tiden, det går liksom inte att få något grepp om var han står. han kan ena sekunden säga att "det ska vara *så här* och det gäller alla, det är inget att diskutera" och i nästa sekund så gör han undantag från denna regel. och han är inte direkt den som föregår med gott exempel. plus att han är en humörmänniska av guds nåde. vi hade nyss ett skypemöte där vi i en grupp diskuterade en grej och då kan det ha varit så att någon upprepade ett statement och då bara fräste han "jaja, vi har hört detta nu, kan vi gå vidare eller" i en jätteotrevlig ton. okej, jag tycker inte heller om när folk sitter och ältar på möten, men det får ju finnas gränser för hur jävla SUR man behöver vara. dessutom kommer han ständigt för sent till möten, även såna som han själv har initierat och står och skryter om inför ledningen hur bra det har blivit sedan dessa möten infördes.
plus att han liksom drivs av ett slags kan-själv-prestige och ska springa på alla bollar och inte ha hjälp av någon. vilket resulterar i att ingenting blir slutfört och ingen vet heller riktigt vad som pågår. det är jätterörigt och hade jag varit på jobbet så hade jag varit tokig. men nu är jag ju inte det utan kan sitta hemma i mitt soffhörn och hålla på med mitt. äta mitt nybakade bröd, dricka en kopp te, njuta av tystnaden. jag klagar inte, men jag tycker det är synd att det, trots att vi har bättre förutsättningar än någonsin, ändå måste ha kaos på jobbet. det hade vi inte behövt ha om vi hade haft en produktionschef med lite bättre ledaregenskaper, enligt mig.

ja, men nu ska jag väl jobba på här, för jag tänker att jag ska tillbringa eftermiddagen ute i trädgården.Föregående inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1665
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.