Till förstasidan

 
people are strange - 2020-03-18 08:28
jaha, igår kväll åkte jag till min hundkurs och länge verkade det som att X inte skulle dyka upp, för hen brukar alltid vara där i god tid innan och nu var hen inte det. skönt, tänkte jag, men ett par minuter innan vi skulle börja så dök hen upp i alla fall. "jag skulle vilja säga en sak", sa X när hela gruppen hade samlats, och då tror man ju i sin enfald att det kanske skulle komma någon form av ursäkt eller förklaring till hens beteende förra gången. men nädå, då ville X att vi inte skulle fika (vi har först en timmes träning, sedan en halvtimmes fika/teori och sedan ytterligare en timmes träning) med tanke på smittorisken. nu råkade det vara så att det pågick andra aktiviteter inne i klubbstugan som gjorde att det inte hade funkat så bra att vara där ändå, och vädret var hyfsat så alla var med på att ha teori utomhus. sen fick jag hålla mitt lilla tal om hur vi ska ha det, att fri träning innebär att man tränar vad man vill, att man inte kan komma i efterhand och klaga på att man blivit störd av andra, att man inte ska behöva vara orolig för att man ska få en utskällning för något man inte gjort med uppsåt. vet inte om X tog något av detta till sig för hen tittade inte åt mitt håll, men nu är det i alla fall sagt. och redan förra gången sa vi att nu får vi släppa det som hänt och gå vidare, och det hade alla utom X gjort. X ställde sig demonstrativt långt bort från gruppen och bara stod där. någon ropade till hen att "du kan väl komma här och stå med oss andra", men det ville inte X (observera att X är i min ålder och inte fem år som man skulle kunna tro) så hen stod kvar. jag kan inte låta bli att tänka att det skulle vara lite roligt att vara inne i X:s hjärna igår. för om hen fick tokspel på grund av störning från fem andra kursdeltagare förra gången så vet jag inte vad man ska kalla gårdagen. först kom det ett gäng på 5-6 brukspersoner som skulle träna framåtsändande med kommendering, och de var minst sagt högljudda. sen kom det ett gäng och skulle träna agility och alla som varit i närheten av en agilitybana vet att där är det aldrig tyst många sekunder i taget. så tyckte X att det var störning förra gången så vet jag inte vad hen tyckte om gårdagen.

själva träningen gick jättedåligt, men det har det ju gjort hela tiden och X är ju inte benägen att ta till sig några tips eller råd om hur man skulle kunna göra annorlunda, så jag tänker att hen får väl hållas. jag har lagt ner rätt så mycket tid och engagemang på X i tidigare kurser, men nu är vi inne på tredje kursen och hen kan inte ens få sin hund att sitta på kommando för att hen fortsätter att stå böjd över sin hund och trycka ner hunden, trots att jag har sagt hundra miljoner gånger att hen inte ska göra så och gett hen förslag på andra sätt att träna. men X vet ju bäst själv tycker hen, så då får väl hen fortsätta att träna enligt sina metoder och inte komma någon vart, det är ju faktiskt inte mitt problem och man kan ju inte frälsa alla.

träffade en i styrelsen, frågade om de haft något möte med X som jag hört att de skulle ha, och det hade de och X tyckte att det var väl inget att ha ett möte om för hen "hade ju bett om ursäkt". undrar till vem? inte till mig och inte till de andra kursdeltagarna i alla fall, det var ju snarare de andra som bad X om ursäkt. men det säger väl mer om X än något annat.

ja, det var väl förhoppningsvis all drama för denna vecka.

Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1665
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.