Till förstasidan

 
like a BOSS - 2019-06-19 05:57
igår hade vi tillsynsbesök. sånt är alltid så himla nervöst, för det är inte helt lätt att bedriva en miljöfarlig verksamhet och kryssa fram bland regler och bestämmelser och lagar och förordningar och villkor och samtidigt ska man vara en slimmad organisation med maxad produktion. och vår tillsyningsperson är schysst, men samtidigt: så himla nitisk. och här är det ju som det är. vi har den personal vi har, inte alltid de vassaste knivarna i lådorna. vad som var extra nervöst den här gången var att vi i fredags uppdagade att ett jättefel hade begåtts, ett som bryter mot villkoren i vårt tillstånd och där tillsynspersonen om hen hade velat mycket väl skulle kunna stoppa hela verksamheten tills detta var åtgärdat. och när man börjar gräva i det här jättefelet för att hitta orsaken, för på alla kontroller står det u.a. på allt, ja då står personen som ansvarar för detta område som ett fån med tom blick och bara säger att han inte kan svara på varför kontrollerna inte har fungerat och kan knappt ens redogöra för hur de utförs utan man får bara svävande svar att han bara gjort "som han blivit visad att han ska göra". sen hittar man en instruktion som personen ifråga säger sig aldrig ha sett. ALLTSÅ MAN BLIR JU GALEN?

men tillsynsbesöket gick ändå bra. eller, det var väl inte som att vi öppet och ärligt berättade hur URKASST just detta hade skötts, vi sa som det var men var kanske lite väl diffusa med hur länge det faktiskt hade pågått. och den nya produktionschefen hade faktiskt lyckats få tag på en reparatör som jobbade med att åtgärda felet under tiden som besöket pågick. så det var ju åtminstone bra.

och sen sa tillsynspersonen att hen ville gå igenom förra årets verksamhetsrapport, den som vi lämnar till tillsynsmyndigheten årligen. det är jag som skriver den rapporten och jag tycker alltid att jag får kämpa som ett djur för att överhuvudtaget få ihop någonting om hur vi jobbar med vissa grejer och att resultatet verkligen är i magraste laget, men man kan ju inte hitta på att man har gjort saker som man inte gjort bara för att det ska låta bra. nä, men då sa tillsynspersonen att den var HELT LYSANDE, "mycket föredömlig", "precis så här ska det se ut", "man blir så glad av att läsa om hur ni arbetar" och att hen till och med hade skickat runt rapporten till sina kollegor på myndigheten för att visa dom "ett riktigt bra exempel".

eh, jomensåatt, jodåsåatt, ÄR JAG BRA ELLER ÄR JAG BRA? var väl känslan efteråt, som tyvärr drogs ner rejält av en dundrande huvudvärk som hade väckt mig på morgonen och som bara eskalerade när spänningen släppt. jag hade massagetid inbokad efter jobbet och det skulle man ju kunna tro skulle kunna hjälpa, men det var väl marginellt. det var en dag med huvudvärk helt enkelt. lite bortkastat och värdelöst när man skulle kunna glida fram på en känsla av att trots allt vara kompetent och lyckad. hur bra kommer det inte att bli när jag väl får börja arbeta med mitt utan att samtidigt sköta tre andra heltidstjänster parallellt? hehe.

men idag är det bra igen, imorgon ska jag jobba hemma och sedan är det midsommarledigt. på midsommarafton kommer mr S' trista kompis som vanligt, men det får väl vara okej. just nu känns det mesta faktiskt rätt okej.

Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1672
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.