Till förstasidan

 
får jag mitt liv nu - 2019-05-13 06:29
måndag, ny vecka och jag får nästan lite panik när jag tänker att halva det här året redan har gått. året som skulle bli så bra och där förutsättningarna för att både kunna göra ett bra jobb och inte behöva jobba som ett hjon skulle finnas. NU BLEV DET JU INTE SÅ, vet ju alla som läser de här texterna, tack vare den där jävla J. fast nu har det kanske ändå vänt? mina assistenter gör, med tanke på att de båda två fortfarande är nya och gröna, ett bra jobb. den nya produktionsplaneraren börjar bli varm i kläderna och fixar mer och mer utan min inblandning och om en vecka börjar den nya produktionschefen och då kan jag förhoppningsvis släppa ännu fler grejer. och förra veckan kunde jag gå hem i tid tre dagar av fem, och det har väl inte hänt hittills i år vad jag kan komma ihåg. så det har förhoppningsvis vänt nu?

i fredags var min chef här och vi hade en diskussion om det här med att jag har övertidsersättning. det har jag ju fattat att det inte är så himla populärt och framför allt ingenting man har när man är chef. fast jag stod på mig och påpekade att det ska förhandlas med facket och att man ska vara överens, för så står det i kollektivavtalet. det vet ju inte våra utländska chefer ens vad det är, så vi kom ju inte så långt. och jag hävdar fortfarande att de först får ge mig rimliga möjligheter att jobba i snitt en vanlig heltid innan vi ens ska tänka på att diskutera att ta bort övertidsersättning och istället ersätta den med mer semester som jag ändå aldrig hinner ta ut så what's in it for me liksom? där håller min chef med, och vi jobbar ju på att förutsättningarna ska blir bättre och han insisterar också på att jag ska ha det som de andra i hans team (de som sitter i samma land som han), för de tar bara en ledig dag när de har jobbat mycket. utan att registrera det som semester eller komp, det bara tar man när man känner att man behöver det. och det låter ju soft och nice under förutsättning att det fungerar i praktiken. vi får väl se.

i helgen var det examination för den här utbildningen jag har gått, den gick bra fast jag vet egentligen inte vad det är värt eftersom alla blev godkända, även de som faktiskt inte presterade något vidare. men ja, nu är det i alla fall KLART och man kan åtminstone se fram mot lite lediga helger framöver. 40 timmars arbetsvecka och lediga helger, det låter ju inte så dumt? vi kör väl på det.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer
AnnA
Det låter som en bra plan! :)

19-05-14 07:22


Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1683
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.