Till förstasidan

 
och allt är som förut - 2019-08-27 06:19
nu har jag haft semester och den har mestadels varit bra, fyra långa veckor utan speciellt mycket inplanerat alls. bara vara hemma och bara vara. sånt gillar jag. mr S är lite mer den rastlösa typen som vill att vi ska HITTA PÅ SAKER. samtidigt är han inte speciellt driven, så det är inte som att han har en lång lista med förslag att ta ställning till, det är mycket "vad tycker du" och "jamen vad vill DU göra?", som om det var mig det hängde på. och här blir det lite (med betoning på lite) jobbigt, för jag VILL ju ingenting annat än att bara vara hemma, skrota omkring och göra ingenting. grilla, dricka vin, läsa böcker, fixa och dona, jag kan få mycket gjort. men jag känner verkligen inte för att åka iväg, sitta i en bil, trängas med folk, svettas och bli irriterad och stressad. och okej, lite får man kanske offra sig, lite får man kanske kompromissa. men återigen med betoning på lite, för det här är inte mitt intresse och verkligen ingenting jag måste ta ansvar för heller. jag tycker ju att det är rimligt att jag ska kunna få vara en hemmakatt som går och spinner innanför tomtgränsen och det är ju inte som att jag hindrar honom från att åka iväg och hitta på saker, tvärtom.
"man måste göra saker tillsammans, annars slutar det ju med att man lever två parallella liv", sa en kollega innan semestern. ja, det stämmer kanske, fast allt måste väl inte inkludera att resa iväg? man kan väl teambuilda på hemmaplan också? det är kanske lite töntigt, men jag känner att vi är som bäst när vi håller på och grejar med saker hemma, bygger eller jobbar i trädgården och sånt där. jag är definitivt inte bäst när jag är på resande fot, jag blir rastlös och får ont i kroppen av att sitta stilla i en bil för länge, jag hatar att trängas med människor, jag tycker städer är obehagliga. och då blir jag därefter, fräsig och irriterad och orkar liksom inte uppskatta saker efter förtjänst (för såklart finns det fina saker att se och uppleva, det är inte det).

ja, men i alla fall. det var en bra semester, det var avstressande och vi var på gott humör nästan hela tiden, inget bråk och tjafs. och när jag kom tillbaks till jobbet igår så väntade inget kaos utan allting hade flutit på bra. möjligen är det lite väl lugnt i produktionen, nästan inga order alls just nu vilket såklart känns lite oroväckande eftersom det trots allt fortfarande är högsäsong om än att den går mot sitt slut. men ja, det är ju inget jag kan göra något åt. själv ska jag nu äntligen kunna börja fokusera på MITT, MITT, MITT. det var väl inte en dag för tidigt.

denna veckan blir något av en rivstart. igår var det väl rätt så lugnt, men resten av jobbveckan har jag en miljon möten. och ikväll drar jag igång en hundkurs, imorgon kväll en annan. på torsdag eftermiddag ska jag träffa en träningskompis och spåra och på lördag ska jag gå hundkurs med stumpen. och sedan är det...september? höst? helt galet. men det här kommer nog att bli bra.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Var sitter styrkan egentligen?
"förmågan att låtsas som om ingenting har hänt. "

Är glaset halvfullt eller halvtomt? Eller något annat?
"halvtomt, med plats för påfyllning."

Vilka kakor är godast?
"att inte vara ett kakmonster."

Det bästa julpyntet är:


Vad skulle du aldrig klara dig utan?VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.