Till förstasidan

 
vilken jävla vecka - 2020-09-04 10:53
alltså, jag är helt S-L-U-T. har jobbat som ett litet as hela veckan. fyra timmars övertid i måndags, två i tisdags och sex i onsdags. i både måndags, tisdags och igår hade jag grejer efter jobbet och var princip bara hemma och vände för att sedan komma hem vid läggdags. plus att jag vet att jag måste sitta en stund i helgen också och beta av saker som måste vara klara till måndag men som inte blir det idag.

är ändå rätt nöjd med veckans utfall. pucko-P har fått sina fiskar varma, fast jag vet inte om det biter på honom för igår så gick han och skröt inför min chef om vilken hög kapacitet vår anläggning har jämfört med den som min chef tillhör (som enbart har att göra med att vår fabrik har viss utrustning som rent fysiskt är större och därför kan spotta ur sig fler ton per tidsenhet, men pucko-P gick på som att det berodde på att vi var BÄST. tur att min chef är vettig så han brydde sig inte ens om att kommentera).

men seriöst: om jag hade haft en vecka med ledningen där det framgått att våra system svajar rätt betänkligt pga att jag inte gjort mitt jobb så hade jag varit rätt stukad och ödmjuk. men pucko-P spelar tydligen i en annan liga.
eller? för idag hade vi veckomöte, då går vi igenom vad som hänt i veckan som varit och vad som ska vara ens huvudfokus nästa vecka. pucko-P sa INTE ETT LJUD, bara muttrade surt att han inte hade något att säga. sen berättade jag att jag från och med nu infört månadsmöten för drift och underhåll (pucko-P:s ansvarsområden) för att vi ska kunna följa upp och dokumentera driftstörningar på ett strukturerat sätt och få med saker som ska tas till budgetmöten. det tyckte VD var bra, men han poängterade att möten kring den dagliga driften och veckounderhållet skulle ligga utanför detta, vilket jag höll med om för den har ju inte jag med att göra annat än rent indirekt. "vad tycker ni andra?", frågade VD och fick inget svar för av dom som var närvarande var det bara pucko-P som var närvarande. "vad tycker du, pucko-P?", undrade VD och fick ett "kör på det då" i världens grinigaste och mest avhuggna ton till svar. alltså ÄR HAN FEM ÅR ELLER? blir så otroligt trött på humörmänniskor som inte kan bete sig.

och så igår då? förra veckan kom pucko-P och sa till mig och M (min ena assistent) att han skulle bjuda på pizza någon dag denna vecka som tack för att alla ställt upp och jobbat så mycket den här säsongen. det gjorde han någon gång i somras också och det är ju såklart ett trevligt initiativ. så jag och M fick i uppdrag att bestämma en dag tillsammans med en av killarna i produktionen. så det gjorde vi, och så fick vi en meny från en närliggande pizzeria där vi skulle kryssa i vad vi ville ha. så det gjorde vi. sen visade det sig att det inte var alla som blev bjudna? alltså, vi är inte ens 20 personer på stället så då kan man ju tycka att man bjuder antingen alla eller ingen, men...tja? det tyckte tydligen inte han. och det löjliga var att det fanns liksom ingen koppling mellan vem som har jobbat mest och vem som blev bjuden. så igår satt jag och M och pucko-P och åt bjudmat medan resten av tjänstemännen satt med matlådor. oklart hur det såg ut för produktionspersonalen för vi äter inte samtidigt.

MEN ALLTSÅ, VA?
nu ska jag snart gå på möte där vi ska gå igenom alla öppna avvikelser. 99 % av dom ligger på pucko-P:s bord så han lär väl inte älska mig mer efteråt om man säger så. och därefter ska vi ha ett annat möte för att förhoppningsvis försöka beta av ytterligare en av hans surdegar. ibland undrar jag hur det är att jobba med normala människor och hur mycket jag skulle få gjort om jag inte hade behövt jaga efter alla andra och styra upp deras jobb hela tiden.

men ja. i övrigt känns det bra med min chef och så. han är nöjd, han tycker jag gör ett bra jobb, i vår koncerngemensamma grupp känns det som att jag är uppskattad och mina kunskaper och min kompetens är efterfrågade och något att räkna med. här är jag mer en BITCH. men det får väl vara så då, tänker jag.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1684
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.