Till förstasidan

 
tröttsamt - 2020-04-22 07:11
jamen alltså, jag har det väl ändå rätt bra. vi är friska. jag jobbar hemma ibland, är på jobbet ibland, jobbar med mitt nya jobb ibland, mitt gamla ibland när det behövs. det där med att ha småbarnsföräldrar i sitt team är ju inte drömscenariot nu när ungarna ska vara hemma vid minsta hostning, men det är som det är och det är bara att lösa problemen. för övrigt är det ju ändå ganska svårt att arbeta med långsiktiga och strategiska planer när man inte vet hur någonting kommer att bli framöver. vi har åtminstone just nu mycket order, men för andra bolag i koncernen ser det betydligt värre ut. folk har fått sluta, och det påverkar indirekt även det jag jobbar med fast i nuläget är det ingen som riktigt vet hur.

men i vår produktion rullar det på. största problemet är vår nya produktionschef. han är ju tack och lov inte min chef, då hade nog Konflikten varit ett faktum för längesen. har väl aldrig träffat på en människa som är så...eh, fundamentalt olik mig i exakt alla avseenden. med det menar jag såklart inte att alla måste vara som jag. jag kan absolut respektera människor jag inte gillar om de gör ett bra jobb, men om de BÅDE är rövhål och dessutom inte gör sitt jävla jobb så blir det...eh, svårare.

jag har sedan i höstas drivit ett ärende angående bristande dokumentation i underhållssystemet. i höstas var min chef (som har varit med och utvecklat systemet) här och höll i en utbildning för produktionschefen och underhållsansvarig, sedan bestämdes det att de skulle jobba vidare själva och kontakta mig om det uppstod problem. jag hörde inget och efter någon månad så visade det sig att ingenting var gjort och de tyckte då att den utbildningen som min chef haft med dom "inte gett så mycket". så då höll jag en ny utbildning och så bestämdes det igen att de skulle prova själva och kontakta mig om det uppstod problem. till saken hör att jag höll samma utbildning för mitt team och efter det kunde de jobba i systemet utan problem så det är inte som att själva utbildningen var usel. men produktionschefen respekterar varken mig eller det jag jobbar med så säger jag att någonting ska göras så hamnar det väl längst ner på hans prioriteringslista. nu hör det till saken att det inte ens handlar om att det är jag som har sagt att det ska göras, utan det måste göras eftersom vi är tillståndspliktiga, vilket jag har påpekat ett antal gånger sedan i höstas. och då hette det att så fort vi slutar producera för säsongen så skulle de ta tag i detta. och sedan hette det att så fort de var klara med ditt och datt efter produktionsstopp så skulle de ta tag i detta. och sedan hette det att de skulle börja med detta direkt efter julledigheten, sedan att de skulle sitta med detta hela februari, sedan var det hela mars och nu har mer än halva april gått och det har fortfarande inte hänt något. och frågar jag hur det går så får jag antingen till svar att de snart ska börja med detta, eller så blir jag typ avsnäst.

det här är ju inte det enda som inte fungerar med nya produktionschefen, så jag och de kollektivanställdas skyddsombud hade ett möte med vår VD angående saker som vi inte tycker fungerar riktigt bra. bland annat att han är lynnig och oberäknelig, ena dagen går han omkring och typ lägger armen om folk och beter sig som om de är bästa kompisar och nästa dag står han och skriker åt samma person för att det är något som inte fungerar. bland annat att han går och sätter upp en massa lappar med regler och hot ("om inte detta följs blir det skriftlig varning"), bland annat att han ljuger och säger att saker är fixade som inte alls är fixade eller att det inte går att få tag på saker som behövs (när en enkel googling enkelt visar motsatsen), och så vidare i all trist oändlighet. blir så trött, nu när vi äntligen, ÄNTLIGEN efter att ha gått på knäna i flera år, fått mer resurser och mer personal och har de bästa förutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb och så visar det sig att det inte har blivit ett dugg bättre, tvärtom.
vår VD är dock en rätt försiktig general som inte tar strid i onödan, så efter det här mötet bestämde han att han skulle ta ett snack med nya produktionschefen angående det här med underhållssystemet och den bristande dokumentationen eftersom det trots allt är ett lagkrav och det är ju VD som är ytterst ansvarig så det låg väl så att säga i hans intresse då. nu fick ju inte jag vara med på det mötet så jag vet inte vad som blev sagt, men i alla fall så berättade VD för mig att de hade diskuterat saken och att det kunde vara bra om vi alla satte oss och gick igenom strukturen för underhållssystemet. ja, det har ju bara gjorts två gånger tidigare, men visst. så det ägnade jag halva dagen åt igår. och som av en händelse så var helt plötsligt produktionschefen väldigt närvarande och aktiv, vilket verkligen inte har varit fallet tidigare. för det kan väl inte ha att göra med att det var VD som kallade till detta möte och inte jag? det är det väl INGEN som tror? ja, i alla fall så fick jag och VD göra produktionschefens jobb och skapa en struktur så att de kunde komma igång. var så irriterad att jag höll på att gå upp i limningen, jag kan jättegärna hjälpa folk men jag kan inte med folk som skiter blankt i vad jag säger men som nästan kryper ur skinnet för att visa hur angelägna de är att göra samma sak när någon annan säger det. blir så trött, it's a man's jävla värld men nu är det fan KRIG.

Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1672
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.