livet rullar vidare

.jag 2020-03-31 11:55 (inga kommentarer)
jag har haft några hektiska dagar på jobbet. mina medarbetare blev sjuka, båda två samtidigt, så det var bara att kavla upp ärmarna och gå in och göra sitt gamla jobb. min gamla chef backup:ade som produktionschef så det var lite som förr. mars brukar vara min helvetesmånad sett till antalet övertidstimmar, men i år kom jag ändå förhållandevis lindrigt undan åtminstone de tre första veckorna.

idag är en av medarbetarna tillbaks. de har inte haft corona utan "bara" vanligt förkylda, i normala fall hade de nog till och med kunnat släpa sig till jobbet om det hade varit kris. men nu är ju ingenting som vanligt, så då får det bli så här. idag har jag jobbat halv dag på jobbet och ska jobba halv dag hemma och så får jag väl köra på tills den andra medarbetaren är tillbaka, när det nu blir. det känns inte som att det är lönt att planera något utan man får bara se till att lösa saker efterhand som de uppstår.

en så märklig tid detta är. vi pratade om det igår, jag och min chef, att om vi skulle ha riskbedömt en pandemi för några månader sedan så hade vi nog satt sannolikheten till väldigt låg och konsekvenserna skyhöga. nu är sannolikheten maximal och konsekvenserna? nja, just nu (men det kan ju såklart ändra sig otroligt snabbt) så rullar allt på som vanligt. det tar lite längre tid att få råvaror, men produktionen går för högtryck för våra kunder har börjat bunkra. i normala fall vill ju ingen ha några lager för det binder bara en massa kapital, men nu är ingenting normalt. så vårt resultat i mars var mer än tre gånger så högt som budgeterat. GALET. sen lär det väl slå tillbaka nästa månad, men än så länge har vi sjukt mycket att göra. men visst, sen räcker det med att det blir stopp för en enda råvara så rasar ju alltihop. men den dagen den sorgen.

alla bolag i vår koncern har det dock inte lika bra som vi, våra kunder finns mestadels i norden och baltikum. men de bolag som har marknadsandelar i södra europa säljer ju inget och de har fått börja säga upp folk. vi ägs av ett riskkapitalbolag och de är ju tyvärr inte blyga för att skära bort kostnader när det behövs. så ingen är säker även om vi i nuläget är lite mer säkra än andra. det här fanns det inte en enda människa som trodde för en månad sedan.

som sagt: det är en konstig tid vi lever i. men nu ska jag njuta av att den värsta jobbrushen för mig (att sköta tre personers jobb) just för tillfället är över. ska ligga på soffan, skriva ett protokoll, svara på lite mail, SLAPPA. det är jag värd efter förra veckans mastiga 12-timmarspass i extremt högt tempo.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.