Till förstasidan

 
snart är det jul - 2018-12-14 09:52
i natt kom det lite snö. kändes väldigt onödigt om ni frågar mig, men det är ju faktiskt december så det är väl vad man får räkna med.

igår hade jag ett jobbigt möte som jag hade gruvat mig för länge, men som dock gick bra. en sak är säker: sedan vi gick över till vår nya organisation för drygt tre år sen så har jag fått så sjukt mycket bekräftelse på att jag är bra på det jag gör. och igår fick jag dessutom besked om att jag ska få förstärka mitt team med en helårsanställd assistent. detta har jag bett om i många år och alltid fått blankt nej från min förra chef med motiveringen att den personen inte skulle ha någonting att göra på vintern. sen när jag fick en ny chef och själv blev chef så ställde jag bland annat "helårsanställd assistent" som krav. min gamla chef nästan hånskrattade och sa att "det får du ALDRIG igenom" men när jag drog mina motiveringar för min nya chef så sa han bara "ok, det verkar vettigt, jag lägger in det i budgeten för nästa år". det kändes ju bra, fast sen tillkommer ju den inte så lilla detaljen att budgeten ska godkännas från högre ort och ägs man av ett investmentbolag så ser de väl i första hand till vad som kan leda till att de tjänar ännu mer pengar så det har verkligen inte varit självklart. men nu är det i alla fall spikat och klart och rekryteringen kan börja. eller ja, det blir väl inte förrän efter nyår, men det blir bra.

ja, men annars står väl julen för dörren och det är det vanliga med att försöka få ihop allting. TACK OCH LOV så kommer inte min mamma för hon vill inte åka ensam så långt (att hon själv mer eller mindre har tvingat mig att åka samma sträcka ensam med två små barn i många år verkar inte vara något hon reflekterar över), och min syrra som brukar offra sig har inte lust i år för hon är inte ledig så mycket. och då börjar min mamma "ja, men vi kan ju fira jul i januari, det går bra för min del" och då säger N att det vill inte hon för det tycker hon känns konstigt, och så sitter man där och ska hitta en lösning som passar alla. och det går ju inte, så nu har jag sagt till min mamma att det kommer inte att bli något "julfirande" i januari, om de kommer då så får det vara som om de kommer och hälsar på som vanligt. ja, men det tog väl min mamma, the queen of vilja bestämma allting, ändå rätt så bra. och hon sätter ju ändå bara in pengar till barnbarn och barnbarnsbarn på mitt konto och ber mig fixa deras julklappar, så det blir ju ingen direkt skillnad. och det ska bli SÅ SKÖNT. även om mitt och mammas umgänge inte längre är lika ansträngt eller vad man ska säga (vilket sannolikt beror på att min syrra nästan alltid är med och är en slags buffert) så är det inte så att jag längtar efter att hon ska komma hit. och speciellt inte till jul med vad allt det innebär.

nu återstår det bara att få ihop det med barn och barnbarn, men det ska väl ge sig. jag är ju inte direkt den som propsar på att vi ska träffas klockan 15 den 24 och står rustad till tänderna med sillsallad och lutfisk och skinka, det blir när det blir och behöver verkligen inte vara en stor grej. ibland försöker jag se mig själv ur mina barn och deras respektives ögon och jag vill ju gärna tro att jag är ENKEL att ha att göra med. jag kräver ju inte att de ska höra av sig eller komma på söndagsmiddag eller ha trista evighetssittningar med släktingar stup i kvarten. fast sen känner jag att det kanske går för långt åt andra hållet? att de kanske tolkar det som att man inte bryr sig? jag har frågat, men blir inte klok på om de - eller i alla fall N, L är mer rakt på sak - säger nej av ren artighet.

det där är svårt, speciellt när man har vuxit upp väldigt isolerat och inte har några riktiga referensramar för hur andra familjer gör. jag vill ju inte att mina barn ska känna sig tvingade att umgås, men samtidigt vill jag ju inte att de ska känna att mig kvittar det vilket. för det gör det ju inte.

jaja. idag jobbar jag hemma, fast inte direkt i något rasande tempo, jag sitter mest i soffan och svarar på mail. tänker att jag ska jobba fram till lunch eller så och sedan får det vara helg. mr S ska på julbord med sitt jobb ikväll, så på mitt schema står det EGENTID. mmm. och sen är det helg. och snart är det jul. YAY.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1633
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.