Till förstasidan

 
fick mitt liv tillbaka, eller? - 2018-12-04 12:06
jaha, så har årets jävelrevision kommit och gått. och den gick bra. ett tag kändes det lite svettigt, men det ordnade sig till slut. fick till och med beröm för mitt FÖREDÖMLIGA sätt att sköta saker och ting.

idag har jag för första gången på jag vet inte hur länge en helt tom kalender, och jag unnar mig att göra så lite som möjligt. jag har tagit sovmorgon, sen har jag mest småplockat. betalat räkningar och beställt julklappar till barnbarnen (på arbetstid, so sue me). snart ska jag äta lunch och sedan gå hem i vanlig tid, fastän jag började senare idag. för nu börjar det bli dags att plocka tillbaka all den övertid jag inte fått registrera den senaste månaden. det ska bli...njutbart.

så allt hade ju varit toppen om det inte hade varit för ett surt sms från mr S nu i morse. bakgrund: jag har bett honom cirka hundra gånger, vänligt, att inte lägga hundbajspåsar i en blomkruka som står på yttertrappan, för att jag tycker det ser rätt otrevligt ut, kan han inte slänga dom i soptunnan istället? men nä, och hans förklaring till det? han har alltid "så fullt upp" när han kommer tillbaks från morgonpromenaden, det är mörkt, han ska hindra hundarna från att nosa upp och äta kattbajs, det är helt enkelt OMÖJLIGT för honom att slänga bajspåsarna i soptunnan fem meter från yttertrappan. jaha, men då kan han väl slänga dom när han går ut genom ytterdörren en stund senare (utan hundar) för att åka till jobbet? nä, då är det väskor och jackor och verktyg och grejer som ska hanteras och fortfarande mörkt, HELT OMÖJLIGT att komma ihåg att titta i blomkrukor under såna förutsättningar. tydligen.
i helgen tröttnade jag på detta i mina ögon helt orimliga och ställde undan blomkrukan, det var ju ändå med goda marginaler dags för det. om man nu ser det som ett stort problem så tycker man ju att en vuxen människa skulle kunna ta upp detta till diskussion? men nähä, då skickar han istället ett passivt aggressivt sms om hur motarbetad han känner sig och hur mycket han anstränger sig men att jag ändå aldrig är nöjd. så klassiskt manligt att jag nästan storknade av ilska, ringde upp och frågade exakt vad det var han ville ha sagt med detta. att okej, jag får acceptera att vi inte har samma nivå på vad som räknas som stökigt och vad som ser otrevligt ut, men att "kompromiss" knappast betyder att det bara är jag som ska backa. och att nej, SÅ jävla upptagen kan ingen människa vara att man inte har tid att gå FEM METER till soptunnan, det duger faktiskt inte. och konflikter löser man genom att DISKUTERA, inte genom att skicka självömkande sms om att man känner sig motarbetad.

ja, då hade han inte tid att prata, för han "måste faktiskt jobba".

mhm. så jävla moget. nämnde jag pms i sammanhanget? hos mig då. hade lust att ringa upp en gång till och vråla att det finns ingen människa på jorden som säger sig vara så upptagen som han och ändå får han ingenting gjort och det är inte för att han är så jävla upptagen, för det är han inte, han jobbar heltid men det gör dom flesta, men sen är han för fan alltid hemma och att han inte får något gjort beror inte på upptagenhet utan enbart för att han är SÅ. JÄVLA. LAT.

jag gjorde dock inte det. good girl. kanske?

ja, så dagen kunde väl ha varit bättre. men den kunde väl också ha varit värre. antar jag. jag är åtminstone jävligt bra på mitt jobb. privat är jag tydligen inte mycket att hänga i julgranen just nu.Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1632
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.