det rullar på

.jag 2018-10-03 06:01 (inga kommentarer)
idag är jag trött, vilket mest beror på att igår var jag och J var ute och åt och drack vin och pratade och jag kom inte hem förrän långt efter läggdags. men det var det värt, det finns nästan ingen människa som det ger mig så mycket att hänga med som J. såklart bor vi då en bit ifrån varandra och är båda rätt upptagna så de där gångerna vi träffas blir inte så ofta. men desto heligare, och då får det definitivt vara värt en tröttdag efteråt.

på jobbet växlar det mellan att det här kommer att bli så jävla bra när den nya organisationen är på plats och panik över att jag ligger så jävla mycket efter när det gäller vissa saker. det är inte mitt fel och jag har fått bekräftat att jag ändå har prioriterat rätt saker i rätt lägen, men det hjälper ju inte nu. fyra månaders bortprioriterat arbete återstår fortfarande och jag har inte ens året ut på mig att lösa det eftersom vi har vår årliga jävelrevision i början av december, så till dess måste allt vara klart. men det löser sig väl. två månader känns ändå som rätt så lång tid och nu har jag ju en ny kollega som jag kan sätta i arbete när det gäller vissa labbgrejer. jag måste ju fortfarande göra tankearbetet och dra slutsatser av resultaten för man kan ju inte begära av en som är helt ny i branschen att den ska veta vilka analyser som ska göras och i vilka avseenden olika parametrar är intressanta. men han fixar allt annat, förberedelser, blandningar, analyser och rengöring OCH DET ÄR SÅ JÄVLA GÖTT. och så lär han sig ju efter hand och blir förhoppningsvis självgående rätt så hyfsat snabbt.

i måndags hade jag möte med vår VD angående kommande omorganisation. man har ju i alla fall fattat på högre nivå att det inte funkar att driva ett företag med några få människor som gick på knäna redan innan och som sedan skulle täcka typ alla roller i hela organisationen. folk har ju bara slutat och slutat, men samma jobb ska ju ändå göras. och det verkar kanske inte så blodigt när man får ta över till exempel att sortera och sätta in fraktsedlar i pärmar, det tar kanske en kvart per dag. men när man har fått tio nya såna där "det tar bara en kvart per dag"-uppgifter så blir det ändå några timmar av det. per dag. som ska pressas in på en redan befintlig heltidstjänst. och så här har det ju fortgått i många år och det är ju liksom inte så att det har försvunnit arbetsuppgifter och ansvarsområden i samma takt som de nya strömmat in.
ja, men nu ska det i alla fall anställas nytt folk och det här kommer att bli, om inte bra för det vet man ju inte förrän efteråt, men i alla fall bättre. tjänster renodlas, det blir tydligare vad var och en ska göra men framför allt att det kommer in nytt folk i organisationen så att man kan lämna ifrån sig en massa såna där små ansvarsområden som man fått tillslängt sig varje gång någon slutat och det inte kommit någon ny på den tjänsten. så det kommer att bli bra. och jag och S, som är dom som har varit de mest drabbade av de här "det tar bara en kvart om dagen"-ansvarsområdena som har regnat över oss, har redan börjat skissa på hur vårt kommande samarbete ska se ut och det kommer att bli JÄTTEBRA för vi kompletterar varandra på ett ypperligt sätt.


i eftermiddag ska vi ha möte med ledningsgruppen och det känns väl sådär, jag har inte hunnit förbereda speciellt mycket alls. men det är som det är och det får bli som det blir. i kombination med sömnbrist och pms som har varat i vad som känns som MÅNADER: inte så lyckat kanske. men det är bara att gilla läget och köra på rätt in i kaklet.




Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.