sista jobbdagen

.jag 2018-07-20 05:58 (1 kommentar)
sista jobbdagen och sedan väntar fyra veckors semester. eller det blir väl inte "semester" mer än första veckan för sedan hämtar vi hem stumpen, åtta veckor. första gången vi var och tittade på valp så sa det ju inte klick och då blir man ju nästan lite rädd för sig själv, hur kan man vara hundmänniska och åka och titta på valpar och INTE vilja ha en? och "min" uppfödare har inga valpplaner just nu och jag tänkte flera gånger att nä, vi kör ändå, det får lösa sig. nu är jag glad att vi inte gjorde det, för på nästa ställe SA det verkligen klick. det blir en för mig ny ras, men det ska bli spännande.
såklart dök det upp en annan valp någon vecka efter att vi hade tackat ja. av "min" ras, inte "min" men dock väldigt trevliga uppfödare som dessutom bor i närheten och där jag tror att jag skulle kunna få mycket nyttig träningshjälp. alltså, jag var SÅ sugen på att bara tänka YOLO och tacka ja. men jag besinnade mig, nja, TVÅ valpar att fostra och träna och det samtidigt som man håller de andra igång, det blir kanske lite väl mycket. det finns ju dom som ror det i land med bravur, men...nä. det får bli en annan gång.

nu ska jag bara beta av den här dagen också. det känns rätt okej, förr om åren tycker jag att jag har fått stressa och slita ända in i kaklet men i år har jag ju en duktig assistent plus en sommarjobbare så jag har inte behövt lägga mycket tid alls på de bitar som hör till min gamla tjänst nu de senaste veckorna. en ny person har anställts till det som ska vara "mitt team", han börjar i september och om bara det funkar finns det ju alla möjligheter för mig att kunna göra det jag ska och är bra på, cirka fyrtio timmar i veckan och inte sextio och med ständigt dåligt samvete för att jag inte hinner med.
så den här sista veckan har jag mest glidit omkring. petat lite här och där, bestämt mig för att det som jag inte hunnit med fram till nu gott kan vänta till efter semestern. så jag är nere i varv på ett sätt som jag inte är van vid under högsäsong. jag har kunnat släppa saker och tänka/säga att det får andra lösa istället för att slå knut på mig själv. DET KÄNNS BRA. glad sommar då.

AnnA

Heja dig! Och grattis till valpen :)

2018-07-20 17:19:21


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.