februari!

.jag 2018-02-01 08:55 (inga kommentarer)
jamen äntligen februari! i morse när jag körde till jobbet så var det superfullmåne och jag fantiserade om hur fint det kommer att vara senare i vår, när det blir ljust på riktigt. jag känner mig helt svältfödd på dagsljus, ljus överhuvudtaget, och förstår inte att folk sliter bort sina adventsstakar så fort julen är över. våra står kvar till...midsommar, haha nej. men till slutet av februari tycker jag nog det är befogat med all mysbelysning som bara går att uppbringa.

jaha, annars går väl det mesta sin gilla gång. på jobbet är det mycket och rörigt precis som vanligt. min nya chef är jättebra, men rätt så oorganiserad och glömsk. plus att han "inte är någon höjdare på datorer" och finns det någonting som får mitt blodtryck att skjuta i höjden så är det att tvingas bevittna när människor letar efter bokstäver på tangentbordet, siktar och dubbelklickar på länkar och bara i största allmänhet inte förstår elementära funktioner i Officepaketet. PÅ JOBBET får jag väl betona då.

stör mig även på min f d assistent. när han anställdes fanns det hela tiden en plan att det eventuellt skulle finnas behov av en person med hans utbildning på en annan tjänst på utvecklingsavdelningen, och att det där halvåret som min assistent skulle vara som en upplärning för den tjänsten. och det är väl okej. sen råkade det bli så att detta sammanföll med att en annan person på utvecklingsavdelningen slutade så f d assistenten bara kunde glida på en räkmacka in i ett guldläge. och det är väl också okej, sånt händer ju. men jag kan ändå inte låta bli att känna mig lite...tja, missunnsam. det är inte så ädelt, men det är så jag känner. för jag har ju fan i mig jobbat som ett jävla DJUR i mer än femton år på det här företaget för att komma dit jag har kommit nu. visat framfötterna, vässat armbågarna, fått ligga i framkant och vara så jävla professionell och duktig och kompetent hela jävla tiden. jobbat över, alltid ställt upp, aldrig sagt nej till arbetsuppgifter och ansvarsområden hur tråkiga och jobbiga de än varit. och sen kommer han, visserligen smart och snabblärd (fast det är ju jag också) men som faktiskt inte gjort speciellt bra ifrån sig i rollen som assistent. det har varit mycket gnäll om att det är för mycket och för stressigt och det har varit ganska mycket frånvaro när det "varit för jobbigt" och såna grejer. och så får blir han ändå erbjuden en jättebra tjänst som produktutvecklare. och jag känner att hade det varit en tjej som hade kommit in och presterat på den nivån så hade hon aldrig blivit erbjuden någon tjänst överhuvudtaget. the same old song, osv.

och nu beter han sig dessutom lite som att jag skulle vara underställd honom på något vis, vilket jag för det första inte är och för det andra verkligen inte tänker acceptera att det kommer någon med ett halvårs branscherfarenhet och ska ifrågasätta hur jag utför mitt jobb. jag har absolut inget problem med att diskutera hur saker ska göras, men nu känner jag bara att NEJDU, kom inte här och försök bossa över mig bara för sakens skull. STICK.

och sen träffade jag en annan kollega som slutat och hon trivdes inte på sitt nya jobb och jag sa halvt på skämt, halvt på allvar att hon kunde ju alltid komma och jobba som min assistent om hon ville komma bort från sitt nuvarande. och hon nappade. sen vet jag inte hur allvarligt det egentligen var menat, och kanske var det inte ens en bra idé från början, men vi får väl se vad som händer. annars har vi annons ute och det ramlar in ansökningar som vi måste gå igenom och ta ställning till. förutom en miljon andra saker som ska göras. jaha, men februari ändå. snart kan man börja plantera tomatfrön. det blir säkert bra.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.