Day 24 – Something that makes you cry

.jag 2010-12-08 19:41 (3 kommentarer)
förr grät jag nästan aldrig fastän jag bar omkring på ett litet stenhårt knyte med förbjudna tårar som skavde och skrapade och gjorde ont nästan jämt. men jag grät inte. att gråta var en svaghet, ett nederlag i ett slags krig där jag stod rustad, stark och pansarsluten. mot omvärlden och mot mig själv; jag var världsmästare på att bita ihop.

och det tog skitmånga år innan jag kunde släppa det där. släppa skammen och skulden och fördömandet, även om rester av det fortfarande skvalpar omkring någonstans där i mörkret. men det har inte särskilt stor betydelse längre. jag kan gråta, jag får gråta, det är okej.


på senare år har jag blivit nästan löjligt känslosam och gråter, eller åtminstone blir tårögd, över saker som visas på tv, inte bara när det är sorgliga saker utan även till bröllop (även om det är personer jag inte känner), ett avgörande mål i handbolls-vm, eller varför inte triss-reklamen (i alla fall den med den där buttra tonårskillen som står i hallen och ska gå hemifrån och hans mamma står bredvid och ser sådär trött och ledsen och uppgiven ut och det ligger i luften att de har bråkat som FAN, och ingen säger ett ord, sedan halvmuttrar killen fram ett hej då, vänder sig mot ytterdörren och sedan ångrar han sig, "plötsligt händer det", och så går han och ger sin mamma en jättestor kram. BÖÖÖÖÖÖL). sån har jag alltså blivit. nu är jag lite tveksam till att se senaste harry potterfilmen på bio eftersom jag läste i en recension att det snyftades en del i salongen, och fullt så bekväm med min nya känslosamhet är jag inte att jag vill skylta med den offentligt, eller ens i biomörkret.


jag gråter ofta när jag blir riktigt arg, och när jag känner mig missförstådd och orättvist behandlad. eller när jag blir sårad av någon som står mig nära.

men mest och oftast gråter jag för att jag saknar personer som inte längre finns.

Nimfea

Jag grät aldrig förr heller. Men när jag träffade sambon och började känna mig trygg, så började jag gråta som aldrig förr. Jag får gråta. Förr skulle jag alltid vara hård, att gråta var mesigt. Nu tycker jag att gråter i tid och otid, och det är skönt på något sätt.

2010-12-08 21:58:00

Smulmia

Ja herregud...snacka om att va blödig...jag började gråta bara jag läser om trissreklamen här hos dig...samtidigt som jag skrattar visserligen... ;-)

2010-12-09 05:40:15

Dorizz

Haha, jag tycker att det är helt okej när jag gråter över banala saker, Oprah avsnitt odyl. Men när det gäller MIG och något nära så biter jag ihop. Inte en tår. HUR sjukt som helst. Då har jag VÄRLDENS kontroll... Som att jag/mina känslor inte är värda att gråta över. Medans en reklamsnutt absolut, självklart är det. Vad har man för egenvärde då liksom? Hoho....?

2010-12-09 14:30:47


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.